חומרי גלם

לידעתכם !לקוחות יקרים .את כל מוצרינו ניתן להזמין דרך הטלפון דרך אתר זה,תודה

מח' הזמנות:
מרפא הבושם-04-9952122
אמצעי תשלום:
*תשלום הכרטיס אשראי.

אלוורה -מיצוי-אבקה-ג'ל אלוורה-צמח מרפא

ניתן להזמין את צמח המרפא אלוורה בכל צורה:
אבקה אלוורה,
צמח חי אלוורה,
ג'ל אלוורה ,
מיצוי אלוורה קפוא,
קרם אלוורה ועוד...
לפרטים מח' הזמנות :04-9952122

צמחי מרפא -כחומר גלם

צמחי מרפא -כחומר גלם להלן מס' צמחי מרפא של א''י שניתן להזמין כחומר גלם לכל מטרה ובכלל קוסמטיקה ורפואה.חומרי הגלם ותהליכי הייצור



1. על הפקת חומרי הגלם



אנו ב"מרפא הבושם" מיחסים חשיבות רבה לחומרי הגלם אשר משמשים במוצרים. בעבר הרחוק, רופאים או מרפאים נהגו לרקוח את מוצריהם מצמחים שהיו מגדלים או אוספים בעצמם,(בדומה למה שאנו במרפא הבושם כעת עושים) או שלפחות ידעו מהם מקורם, מועד קטיפתם ואופן אחסונם. אותם רופאים לא היו משתמשים בצמחים "בלתי מזוהים" מבחינת תכונותיהם. הם היו מודעים היטב לכך שצמחים מאותו מין יכולים לפעול באופן שונה, בשל הבדלים בהרכב הכימי של פרטים שונים באותו מין.

היום, עם גל "טרנד" האופנה הטבעית, התפתח שוק עולמי של צמחי מרפא, ומיצויים שונים מהם. החומרים עושים דרכם בעולם, מאוחסנים בדרכים שונות, ומקבלים טיפולים כימיים נגד חרקים ופטריות. יתר על כן, בשל תחרות קשה וצורך להשקיע בעיקר בפרסום ולא בתוכן המוצר, צמצום עלויות חומרי גלם הפך למוקד עיקרי של "שיפור המוצר". מקור הצמחים משתנה לפי מחיר השוק, כאשר הצמחים מוזמנים לפי דף מקטלוג, ללא בדיקת יעילותם או תכונותיהם.

לכן, אין פלא כי רוב המוצרים הטבעיים נשארים בהגדרה של "מוצרי עזר" ולא כפתרון של ממש.

קיימת חשיבות רבה לגידול עצמי ולפיקוח על גידול של הצמחים שבהם אנו משתמשים. במידה והדבר לא ניתן (צמחים הגדלים באקלים שונה), ראוי לעבוד עם מגדלים מקומיים שעמם קיים קשר ישיר.

חשוב גם ליצר שמנים ותמציות שונות באופן עצמאי. תהליכי היצור כוללים: הפקת שמנים , חליטה בשמן וחליטה במים/יין שרף . בכל המקרים, מתקבלת איכות גבוהה בהרבה כאשר התמציות מופקות מצמחים שיובשו על ידינו, ובכלים קטנים יחסית, אשר מונעים ערבול וחמצון של החומרים תוך כדי מיצוי.

חשובה ההקפדה על שימוש ככל שניתן בשיטת מיצוי של חליטה בשמן. שיטה זאת נחשבת כעתיקה ביותר בהפקת ושמירת מיצוי לטווח זמן ארוך. השיטה מבוססת על חליטת הצמחים בשמן צמחי (זית כתית זך , דקל קל) בטמפרטורה של כחום השמש , למספר שבעות. ניתן לרכז מיצוי כזה על ידי מיצוי חוזר של צמחים וכל פעם חלק אחר. תהליך זה הוא היעיל ביותר להמסת חומרים שומניים, כולל חומרים ריחניים, מפני שהטמפרטורה הנמוכה מגינה על שלמות החומרים הפעילים. נוסף על כך, חומרים "כבדים" היעילים בריכוזים נמוכים משתחררים בקלות על ידי שיטה זאת, בעוד שהם עלולים להתפרק או להישאר לכודים בצמח אם מזקקים ממנו שמן אתרי.

חזרה לשימוש בשיטה עתיקה זאת (שהייתה מומחיות ישראלית, כפי שמעידים למשל ממצאים ממערות קומרן ע''י האיסיים) יחד עם הימנעות מחמצון החומרים, מקנה יעילות מיוחדת למוצרים מצמחי מרפא של א''י. יתר על כן, בשל יעילותם הגדולה של מיצויים כאלה, מתאפשר להשתמש בכמויות זעירות של צמחים, ולהימנע מתופעות לוואי הידועות לשימוש מתמשך במוצרים על בסיס שמן אתרי בלבד.

איכות גבוהה של השמן הצמחי שבו משתמשים אף מאפשרת לצמצם בהרבה את הכמות הנדרשת לטיפול, וכמו כן מצמצמת תופעות לוואי ואת בעיית הסתגלות הגוף לחומרים, שגורמת לירידת יעילות בעת שימוש ממושך.

אספסת

אספסת אספסת- Alfalfa
תיאור המוצר: צמח מרפא אספסת
תפקידים: מקור לויטמינים ומינרלים, ויסות רמות השומנים, בריאות מערכת העיכול.
אספסת Alfalfa (Medicago sativa)
לראשונה מזכירים את אספסת במסמכים סיניים השייכים למאה ה- 6. מרפאים סיניים השתמשו באספסת לטיפול באבני כליה ואגירת נוזלים, להפרעות מערכת העיכול. ערבים קראו לאספסת "אבא של כל המזונות".
רכיבים פעילים: עלי אספסת מכילים ספונינים אשר מונעים שקיעת הכולסטרול בדפנות כלי דם. רכיבים נוספים הם פלבונים, איזופלבונים ופיטוסטרולים. האחרונים מתחרים עם כולסטרול על עתרי הספיגה. עלי אספסת עשירים בסידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל, אבץ, ויטמינים 1B, 6B, C, E, K, כלורופיל, קרוטן ו- 8 חומצות אמינו חיוניות. בנוסף לכך אספסת מכילה פיטואסטרוגנים.
שימושים ותפקידים:
היפרכולסטרולמיה. היפרטריגליצרידמיה. מעורר תיאבון. יתר לחץ דם. ארטריטיס. סוכרת. אסטמה. ויסות הורמולי.
גלי חום. מניעת אוסטאופורוזיס. PMS. מחלת השד הפיברוציסטית. סרטן השד והרחם. היפותירוידיזם.

תופעות לוואי: שימוש בעלי אספסת נחשב לבטוח. יחד עם זאת, דווחו מקרים של אלרגיה. אספסת לא מומלצת לשימוש ע"י חולי זאבת או אלה שיש להם היסטוריה משפחתית של מחלה.

מחקרים:
15 חולי היפרכולסטרולמיה טופלו באספסת במשך 8 שבועות וכתוצאה מכך הגיעו לירידה ברמות הכולסטרול הכללי ב- 26% וה- LDL ב- 30%.Alfalfa seeds lower low density lipoprotein cholesterol and apolipoprotein B concentrations in patients with type II hyperlipoproteinemia.
M¨olgaard J; von Schenck H; Olsson AG
Atherosclerosis, 65(1-2):173-9 1987 May
חוקרים איטלקיים בדקו השפעת האספסת על סימני גיל המעבר ב- 30 נשים. הטיפול גרם להעלמות או לפחות ירידה משמעותית בגלי חום והזעת לילה.

De Leo V [Treatment of neurovegetative menopausal symptoms with a phytotherapeutic agent]. Minerva Ginecol 1998 May;50(5):207-11.

אכינצאה

אכינצאה קיפודונית- אכינצאה
Echinacea (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia, Echinacea pallida)
אכינצאה היא צמח-בר הגדל באופן טבעי באמריקה הצפונית. היום עקב השימוש הרחב בה, מגדלים את האכינצאה המתורבתת.
הילידים האמריקנים השתמשו באכינצאה לטיפול בנכישות נחשים, חום ופצעים ישנים ועקשנים. המתיישבים הראשונים מיהרו לאמץ את הצמח כתרופה ביתית להצטננות ושפעת, הוא היה חביב על האקלקטיקנים של המאה ה- 19. בחמישים השנה האחרונות יצא שמה של אכינצאה בעולם בזכות סגולותיה אנטיויראליות, אנטיפטריתיות ואנטיחיידקיות. משנת ה- 1887 אכינצאה שימשה את הרפואה בארה"ב בטיפולים שונים, החל מהתקררות ועד לסיפיליטיס. במחקרים מדעיים ראשונים התחילו בגרמניה ב- 1930.
פרמקולוגיה.
התחדשות רקמות ותכונות אנטי דלקתיות
המיץ של אכינצאה וגם הרכיבים הפוליסכרידיים הנמצאים בה מעודדים התחדשות רקמות ומרגיעים דלקות. התהליך הזה מתאפשר הודות לעיכוב הפעולה של האנזים היאלורונידאזה. בנוסף לכך לאכינצאה ישנה השפעה דמוית-קורטיזון, המעודדת ריפוי פצעים.
הגברת תגובה חיסונית
אכינצאה מכילה מספר רכיבים פעילים המשפיעים על התגובה החיסונית. למשל, האינולין - הרכיב העיקרי של שורש אכינצאה, גורם לתנועה מוגברת של כדוריות דם לבנות לאזור של הדלקת. אכינצאה יעילה בהעלאת מספרם של תאי דם לבנים כאשר הוא נמוך.
השפעות אנטי ויראליות
מיץ אכינצאה ביחד עם תמצית שורשה מעכבים התפתחות וירוסים, במיוחד כאשר מדובר בוירוס של שפעת או הרפס.
השפעות אנטי סרטניות
קודם כל לאכינצאה ישנה השפעה אנטי סרטנית עקיפה הודות לעידוד מערכת החיסון. חשוב במיוחד עידוד של מקרופאז'ים לפעילות ציטוטוקסית נגד תאי סרטן.
שימושים קליניים באכינצאה

1. כל דלקת, חריפה או כרונית:
הצטננות, שפעת, במיוחד בשלבים הראשונים של המחלה.
קנדידה. דלקת גרון סטרפטוקוקאלית. דלקות סטפילוקוקליות. זיהום דרכי השתן, דלקת שלפוחית השתן. מחלת הרחם הדלקתית.
דלקות שקדים . פצעים דלקתיים. כוויות. הרפס. כיבי עור. אקזמה. פסוריאזיס. שיעול עם ליחה. ברונכיט.
2. לאוקופניה (ספירת כדוריות לבנות נמוכה) בעקבות רדיותרפיה, אך לא במצב של תת-תזונה.
3.ארטריטיס - להשפעה האנטי דלקתית.
אלרגיות ורגישויות.כאבי שיניים, דלקות בחניכיים, בפה.
עקיצות מכל הסוגים.הרעלות מזון.
מחקרים קליניים:
1.במחקר של Grimm et al 108 מטופלים למניעת הצטננות קיבלו תמצית של אכינצאה (4 מ"ל פעמיים ביום) ותרופת דמה למשך 8 שבועות. 35.2% מאלה שקיבלו אכינצאה נשארו בריאים לאומת 25.9% מאלה שקיבלו פלצבו. באלה שחלו, סימני המחלה אצל המשתמשים באכינצאה היו פחות קשים וההבראה הייתה יותר מהירה.
Am J Med 1999 Feb; 106(2):138-43
2.במחקרם של Seidel and Knoblach חולי ארתריטיס קיבלו 15 טיפות מיץ אכינצאה 3 פעמים ביום והתוצאה הייתה ירידה בדלקת ב- 21.8%. אמנם ההשפעה של אכינצאה הייתה חלשה מאלה של קורטיזון ופרדניזון, לא נצפו תופעות ליוויי תוך שימוש באכינצאה.
Z fur Rheum 1957;
3. במחקרם של Chone et al 55 חולי סרטן העוברים טיפול כימותרפי קיבלו מיץ אכינצאה במטרה להעלות את ספירת הכדוריות הלבנות. השיפור חל ב- 85% מהמקרים. הנתונים האלה מהווים בסיס להמלצת שימוש באכינצאה בטיפול בחולי סרטן, אשר עוברים טיפולים כימותרפיים או רדיותרפיים.

Deutsch Med Wschr 1969
4.במחקרו של Thompson נבדקה ההשפעה של תמצית אכינצאה על וירוס ההרפס. ב- 25 מקרים מתוך 40 חל שיפור משמעותי, לכן יש בסיס להמלצת תמציות אכינצאה לסובלים מהרפס.

Antiviral Res 1998; 39(1):55-61
5.במחקרם של See et al נבדקה השפעתם של אכינצאה וגינסנג על התגובה החיסונית באנשים בריאים, בסובלים מתסמונת עייפות כרונית ובחולי AIDS. נמצא שגם אכינצאה וגם גינסנג העלו תגובה חיסונית בכל קבוצות המחקר באופן משמעותי, הדבר החשוב במיוחד לחיזוק וטיפול בחולי AIDS.

Immunopharmacology 1997; 35(3): 229-35
6.במחקרם של Facino et alנבדקה יכולתם של הרכיבים הפוליפנוליים של אכינצאה להגן על רקמת הקולגן בפני הרדיקלים החופשיים. לצורך הבדיקה נלקחו רקמות שחושפו לרדיקלים החופשיים וטופלו באכינצאה . בהשוואה לביקורת נמצא שרמת הפגיעה לאחר שימוש באכינצאה הייתה קטנה באופן משמעותי. לכן הומלץ שימוש בה במניעת נזקים מחשיפה לקרינת UV (קרינת השמש).

Planta Med 1995; 61(6): 510-4
7.במחקרם של Tragni et al נבדקה השפעה האנטי דלקתית והמשקמת של אכינצאה. לצורך המחקר השתמשו בתחבושות של תמצית אכינצאה על אזורים של כוויה כימית. ככל שריכוז התמצית היה גבוה יותר, כך נצפו פחות סימני הפגיעה, כאשר הבצקות לא הופיעו בכלל. המחקר הזה מהווה בסיס לשימוש באכינצאה בריפוי פצעים ומניעת זיהומם.

Food Chem Toxicol 1985; 23(2):317-9.

חרחבינה-חומר גלם

חרחבינה-חומר גלם צמח מרפא החרחבינה הגדל לאורך חופי ישראל....

בן חרצית

בן חרצית בן חרצית-Feverfew

תיאור המוצר: צמח מרפא בן חרצית.
אוכלוסיית היעד: לכלל האוכלוסייה.
תפקידים: טיפול בכאבי ראש ומיגרנות.
בן חרצית
(Tanacetum Parthenium, Chrysanthemum parthenium, Bachelor's Button)
בן חרצית היה בשימוש אצל מיצרים ויוונים עתיקים כתרופה לכאבי ראש, כאבי פרקים, כאב בקיבה, כאבי מחזור וחום גבוה. הצמח הזה גדל באירופה. משתמשים בעלים מיובשים. השם feverfew נובע משימוש בבן חרצית לצורך טיפול בחום גבוה.

רכיבים פעילים: הרכיב הפעיל העיקרי בבן חרצית הוא פרתנוליד המקנה לבן חרצית את התכונות האנטי דלקתיות שלו. הוא אחראי גם על מניעת התכווצות של כלי דם בראש. רכיבים נוספים הם לקטונים, שמנים ארומטיים, פלבונואידים וגליקוזידים. בן חרצית מכיל ניאצין וברזל.

פעילות: אנטי דלקתית, אנטי ספזמותית, עיכוב הדבקות טסיות דם, הרחבת כלי דם. בן חרצית מעכב הפרשת סרוטונין ופרוסטגלנדינים מדפנות כלי דם, בצורה זו הוא מונע את התכווצותם ומעכב תהליכים דלקתיים.

שימושים ותפקידים: מיגרנות וכאבי ראש. כאבי מחזור. ארטריטיס.
חום גבוה.
בטיחות:
אין להשתמש בבן חרצית בזמן ההריון וההנקה. בדרך כלל אין לו תופעות לוואי חוץ ממקרים בודדים בהם עלולים להופיע עצבנות ורגישות קלה במערכת העיכול.
מחקרים:
במחקר שפורסם ב- 1988 השתמשו בבן חרצית מול פלסבו לטיפול במיגרנות. הטיפול ערך 4 חודשים. טיפול בבן חרצית גרם לירידה במספר התקפי מיגרנה, בחומרת ההתקפים ובמספר ההקאות. היה גם שיפור בראייה. לא היו תופעות לוואי רציניות.

Randomised double-blind placebo-controlled trial of feverfew in migraine prevention.

Murphy JJ, Heptinstall S, Mitchell JR

Lancet 1988 Jul 23;2(8604):189-92
במחקר זה נבדקה השפעת תמצית בן חרצית על הדבקות טסיות דם. נמצא שלבן חרצית ישנה השפעה אנטי טרומבוטית, הוא מגן על טסיות דם בפני הפגיעה האפשרית שתגרום להידבקותן.

גדילן- מצוי

גדילן- מצוי גדילן- מצויMilk Thistle Seed Extract

תיאור המוצר: צמח מרפא גדילן מצוי.

אוכלוסיית היעד: לכלל האוכלוסייה.

תפקידים: תמיכה במערכת כבד, סילוק רעלים, חילוף חומרים.

גדילן מצוי

Milk Thistle ( Silybum marianum Gaertn )

גדילן מצוי גדל באזורי הים התיכון, הוא היה ידוע במשך מאות שנים אצל רומאים ויוונים עתיקים כחומר מנטרל רעלים, במיוחד רעלים של נחשים ושל פטריות רעילות. גם היום סיליבין, החומר המיוצר מתמצית גדילן מצוי נחשב לאחד האנטי-רעלים החזקים ביותר. אצל רומאים העתיקים גדילן מצוי היה ידוע גם כחומר משחרר מלחי מרה, הוא היה יעיל בהגברת חלב אצל נשים מניקות, תכונתו זו בשימוש גם היום. גדילן מצוי מטיב למגוון מערכות בגוף, כגון מעיים, כבד, כליות, עור, הוא משמש לטיפול בפסוריאזיס, פריטוניטיס, דימומים, ברונכיטיס ווריקוזיס. אך המומחיות של גדילן מצוי הייתה ונשארת - טיפול בפגיעות בכבד, כולל דלקות כבד, סילוק רעלים מכבד ושיפור תפקודו. משתמשים בזרעי הפרח היבש.

רכיבים פעילים: רכיבים פעילים של גדילן מצוי הם שלושת הפלבונואידים, ביניהם סילימרין. הוא בעצם אחראי על חיזוק דפנות תאי הכבד ומניעת חדירת רעלים לתוכם. סילימרין מעודד סינתזה של חלבונים ובצורה זו מעודד התחדשות של תאי כבד. סילימרין הוא אנטיאוקסידנט ולכן מגן בפני הפגיעה של רדיקלים חופשיים. בנוסף לכך סילימרין משתתף בפעילות אנזימתית וקטליטית של הכבד. הוא מעכב ייצור אנזימים אשר משתתפים בתגובות שפוגעות בכבד, ומונע דלדול מאגרי גלוטתיון בתאי הכבד.

שימושים ותפקידים:

· הפטיטיס.

· פסוריאזיס.

· פריטוניטיס.

· ברונכיטיס.

· וריקוזיס.

· נטרול אלכוהול.

· אבני כיס המרה.

· עידוד הפרשת החלב.

· תמיכה בטחול.

· אנטיאוקסידנט.

פרע -היפריקום

פרע -היפריקום פרע / היפריקום
Hypericum Perforatum :שם בוטני
מין זה גדל באירופה ובארה"ב כצמח בר. פרחיו צהובים בהירים. הוא ידוע ברפואת העשבים ומופיע בספרי צמחי מרפא של דיוסקורידס מיקוליקיה.
מרכיבים פעילים:
היפיריצין, פסבדוהיפריצין, טנינים, פלבנואידים, קומרנים, חומצה פנולית, חומצה קפאית, חומצה פרולית, שמן אתרי וקרטנואידים
שימושים רפואיים
עיקר השימוש בפרע הוא לטיפול ב:
עצב.תחושת חוסר ישע.אובדן תקוה וחששות.תשישות.הפרעות שינה.כאבי ראש .הגרמנית אישרה את השימוש בפרע לטיפול במצבי רוח דכאוניי חרדות ועצבנות Commission
שימושים נוספים:
גסטריטיס, אולקוס, דלקות מעיים, כאבים בזמן מחזור, מתח, לחץ, חרדה, דיכאון קל עד בינוני, דלקת פרקים חריפה, מחלות רחם, שחלות ודרכי השתן, הרטבת לילה אצל ילדים ומבוגרים, מחשבות טורדניות, התמכרויות, כאבים ראומטיים, נדודי שינה, הפרעות התנהגותיות אצל ילדים, בעיות נורולוגיות, אלרגיות, מחלות כבד וכיס מרה. תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי ויראליות והוא משמש כצמח מחקר בטיפול במחלת האיידס
שימושים חיצוניים: חיטוי פצעים וחתכים, הקלה על דלקות

זרעי ענבים

Grape Seed – זרעי ענבים




זרעי ענבים שייכים לקבוצת חומרים המכילה בתוכה ביופלבנואידים בריכוז גבוה.

ביופלבנואידים הם קבוצת חומרים בעלת פעילות נוגדת חימצון חזקה ביותר.

קומפלקס הביופלבנואידים הנמצא בזרעי הענבים נקרא פרואנטוציאנידין-.PROANTHOCYANIDIN. השם המקורי הוא (PCO – PROCYANIDOLIC OLIGOMERS).

PCO - נחקר מדעית כבר משנות החמישים. הריכוז הגבוה ביותר של PCO (95%) נמצא בזרעי הענבים.



פעילות רפואית:



מחזק ומגמיש את כלי הדם הקפילרים (כלי הדם הקטנים)
מגביר את פעילות מערכת החיסון
מגביר את הסירקולציה במערכת הפריפרית
משפר ראייה
מקטין תופעות אלרגיות ודלקתיות.
מעכב את הזדקנות העור .


אנטי דלקתי
הפעילות האנטי דלקתית החזקה היא נגזרת של הפעילות האנטיאוקסידנטית יחד עם פעילות המעכבת את שחרורם של חומרים המגבירים את הדלקת.

אנטי היסטמין
עיכוב פעולתו של אנזים "ההיסטמין דיקרבוסילאז" האחראי לייצור היסטמין נעשית ע"י עיכוב של אנזים אחר בשם הילורונידאז (HYALURONIDASE) האחראי להפרשת ההיסטידין.

3. אנטי אלרגי
יחד עם הפעילות האנטי היסטמינית מחזק ה-PCO את ממברנת תאי הבאזופילים (תאי חיסון המשתתפים בתהליך האלרגי), ותאי המאסט (המכילים בתוכם חומרי אלרגיה ודלקת ונוטים לפעול בעודף במצבים אלרגיים) וע"י כך מונע פעילות יתר שלהם.

נוגד היווצרות כיבים
היווצרות כיבים קשורה בין היתר למתח רב הגורם גם להפרשת יתר של היסטמינים ברירית הקיבה. ע"י הורדת רמות ההיסטמין וחיזוק ובנייה של רקמות חיבור מטפל PCO במצבים של כיבים במערכת העיכול.

5. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות הוכיחו כי חמצון ה- LDL הוא הגורם העיקרי
להתקשות העורקים והתפתחות טרשת.

ויטמין E הוא אנטיאוקיסדנט פוטנטי המונע את חמצון ה- LDL. PCO חזק פי 50 מוויטמין E (וגם מונע את חמצונו ) .פעילותו על המערכת הקרדיווסקולרית חזקה ויעילה ביותר. בנוסף PCO מדלל דם ומונע היווצרותם של קרישי דם.

6. שיניים וחניכיים

PCO מספק יכולת הבראה ומניעה של מחלות שיניים וחניכיים. כנראה בשל פעילותו האנטי דלקתית.

7. עיניים

ל- PCO יש זיקה חזקה מאוד לרשתית העין (RETINA) וע"י כך היא מונע נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים ומחזק את מבנה הקולגן. חולים הסובלים מניוון מבנים בעין ומחלות הקשורות ברשתית קיבלו PCO ודיווחו על שיפור משמעותי במצבם.













לPCO ישנן יתרונות רבים נוספים כתוסף מזון:

1. זמינות ביולוגית גבוהה ביותר - נספג במהירות לזרם הדם

2. מתפזר ומגיע לכל איבר ורקמה בגוף

3. מחדש ושומר על ויטמין C ו E מפני חמצון

4. עובר את מחסום הדם והמוח (B.B.B) ומגן על תאי המוח מפני חמצון



מקורות המזון:

ענבים,

תופעות לוואי: לא נצפו תופעות לוואי גם במינונים גבוהים.

סרפד

סרפד -סרפד- Nettle
צמח מרפא סרפד.
אוכלוסיית היעד: לכלל האוכלוסייה.
תפקידים: צמח משתן, יעיל במצבים של יתר לחץ דם, אלרגיות, בעיות עור ומחלות בלוטת הערמונית.
סרפד
סרפד הוא צמח הגדל בכל מקום. השם שלו בתרגום מלטינית אומר: "אני שורף". משתמשים בעלים ובשורש. סרפד נמצא בשימוש כמוצר מזון בסלטים או במרקים. לסרפד ישנה השפעה משתנת ומחזקת, הוא יעיל בהורדת לחץ דם.
רכיבים פעילים: סרפד מכיל כמויות גבוהות של כלורופיל, פרוטאינים, ויטמין C, סיבים תזונתיים, אינדולים.
פעילות: משתנת, מורידה לחץ דם, ממריצה.
שימושים ותפקידים
ראומטיזים וארטריטיס. אקזמה. דימומים מהאף ודימומים אחרים.
הגדלת בלוטת הערמונית. חיזוק בתקופה שאחרי הלידה. קדחת השחת. שחפת. צמיחת שיער.
תופעות לוואי: השפעת הלוואי האפשרית לשימוש בסרפד היא אלרגיה, אך היא קיימת בעיקר כאשר משתמשים בסרפד טרי ולא בתכשיריו.
מחקרים:
29 מתנדבים השתתפו במחקר שבדק השפעת הסרפד על ריניטיס אלרגי מול השפעת תרופת דמה. הערכה נעשתה לפי סימני ריניטיס יומ-יומיים ונמצא שסרפד היה יעיל יותר מפלסבו.
Planta Med 1990 Feb;56(1):44-7
מחקר שנעשה בגרמניה ב- 1997 לצורך הערכת השפעת הסרפד על הגדלת בלוטת הערמונית השפירה נמצא עיכוב בהתפתחות המחלה ב- 51.4% בעקבות השימוש בתמצית הסרפד.

Planta Med 1997 Aug;63(4):307-10

The inhibiting effects of Urtica dioica root extracts on experimentally induced prostatic hyperplasia in the mouse.

Lichius JJ, Muth C
במחקר בו השתתפו 2080 חולי הגדלת בלוטת הערמונית השפירה נבדקה השפעתו של סרפד על הממצאים הפתולוגיים ועל סימני גירוי והצרות של אורטרה. בסופו של טיפול רוב החולים דיווחו על הקלה בסימנים שהם חשו ועל עלייה באיכות החיים. ב- 0.72% מהחולים היו תופעות לוואי קלות.

Fortschr Med 1995 Jan 30;113(3):37-40

[Treatment of benign prostatic hyperplasia. Results of a treatment study with the phytogenic combination of Sabal extract WS 1473 and Urtica extract WS 1031 in urologic specialty practices].

Schneider HJ, Honold E, Masuhr T

עלי זית

עלי זית

השימוש בעלי הזית למטרות רפואיות החל כבר לפני 150 שנה בעיקר במצבים של חום גבוה ומלריה. באותה תקופה האמינו כי החומר המריר, המצוי בעלים, מכיל רכיבים בעלי פעילות מרפאת (1). מאוחר יותר, מדענים בודדו את החומר המריר שנמצא בעלים הנקרא-Oleuropein. נמצא כי חומר זה מקנה לצמח את העמידות מפני חרקים ובקטריות (2).



חומרים פעילים
Oleuropein המצוי בעלי הזית הוא iridoid, אשר מסייע להורדת יתר לחץ דם, מגביר זרימת דם בעורקים הכליליים, מקל על אי סדירות בקצב הלב ומונע התכווצויות במערכת העיכול (3).

החומר הפעיל ב- Oleuropeinנקרא elenolic acid והוא בעל אפקט אנטי- בקטריאלי ואנטי ויראלי (4).

כמו כן, ה- Oleuropein מעכב חמצון של LDL ומשמש כאנטי אוקסידנט (5).



פעילות
1. מיצוי עלי הזית מסייע לאיזון לחץ הדם ולהקלה על אי סדירות בקצב הלב (6).

2. מאזן רמות סוכר בדם (7).

3. בעל אפקט אנטיבקטריאלי ואנטיויראלי ומשמש לטיפול בשפעת והצטננויות(3).

4. יעיל במצבי עייפות, מחזק ומגביר רמות אנרגיה בגוף (8).



אינדיקציות לשימוש
יתר לחץ דם, סוכרת, דלקות חריפות, שפעת והתקררויות.

בזמן שפעת והתקררות מומלץ לצרוך שתי טבליות מדי 6 שעות.

הערה
במקרים בודדים של דלקות חריפות או עייפות כרונית עשויה להופיע בשלב ראשון הדרדרות במצב, אשר מלווה מיד לאחר מכן בשיפור . במצבים כאלו רצוי להגיע למינון המומלץ בהדרגה.

קינמון

Cinnamon קינמון

Cinnamomum zeylanicum
Sweet Wood, Cassia, and Gui Zh

קינמון

רכיבים פעילים: קינמאלדהייד, מניטול, טאננין, גאם, קומרינים ושמנים אתריים, מנגן, ברזל וסידן.

שימושים עיקריים:

סכרת

כולסטרול

שימושים נוספיים:

אנטיבקטריאלי

אנטיפטריתי

אנטיקנדידה

מעודד תאבון

שיפור העיכול

מטפל באולקוס

מדלל דם



היסטוריה:



בעולם המערבי קינמון נחשב בעיקר כתבלין אך ברפואה הסינית הוא נחשב כאחד התרופות העתיקות ביותר. הוא שימש לבעיות משלשול ועד לזיהום של תולעים. קינמון מופק מקליפת גזע של עץ ירוק עד הגדל בדרום מזרח אסיה. הוא מופיע כשמן צמחי , תמצית או אבקה יבשה.



ממצאים מדעיים:



במחקר כפול סמיות עם קבוצת ביקורת פלצבו שנעשה על 60 חולים בסכרת סוג 2 נמצא שקינמון במינון של 1 -6 גרם ליום תרם לשיפור של בין 18 ל 29 אחוז בכולסטרול וסוכר.

שני מחקרים נוספים בבע"ח מראים שקינמון עוזר למניעה של אולקוס.

הגרמנית אישרה א הקינמון לשימוש בתור מעודד תאבון ומטפל בבעיות עיכול. Eועדת

מחקרים ראשוניים נוספים מראים שלתמצית הקינמון והשמן האתרי יש השפעה אנטיפטריתית, אנטיבקטריאלית ואנטיפרזיטית. הוא נמצא כמאד יעיל כנגד קנדידה,זיהום ואגינלי, טראש, הליקובקטר פילורי (החיידק שגורם לאולקוס).

בטיחות:

לא לשימוש לנשים בהריון. בשימוש חיצוני השמן יכול לגרום לתחושת בערה שעוברת לאחר מספר דקות.

קמומיל

קמומיל קמומיל Chamomile -צמח מרפא חומר גלם/שמן צמחי
חומרים פעילים:
פרחי הקמומיל מספקים % 2-1 שמנים המכילים Alpha bisabolol , Alpha bisabolol oxdies ומטריצין (Matricin).
בנוסף הם מכילים גם ביופלבנאידים כגון Opigenin, Luteolin, קוורציטין. חומרים אלה אחראים לפעילותו האנטי דלקתית והאנטי ספסמואידית (נוגדת כיווץ).
פעילות רפואית:
אקסמה.קוליק (Colic).מחלות חניכיים.ריפוי פצעים (חיצוני).חרדה.אפטות בפה.מחלת קרוהן / קוליטיס.שלשול.גסטריטיס.צרבת ובעיות עיכול.נדודי שינה.אולכוס.גירוי בעור
תופעות לוואי?
ישנם אנשים האלרגיים לקמומיל ולכן יכולים לסבול מ- כיווץ הברונכים, מצבים אלרגיים בעור. (תופעות אלה נדירות ביותר).
אנשים האלרגיים למשפחת הצמחים ASTRACEAE (כרוזנטמות לסוגיהם) צריכים להימנע משימוש בקמומיל.

רימון

הרימון/זרעי רימוניםקליפה

Pomegranate Extract Punica granatum



C רכיבים פעילים: חומצה אלאג'ית, פוליפנולים, אשלגן, ויטמין

שימושים

רימונים נחשבים כאחד האנטיאוקסידנטים החזקים ביותר בשוק. ההשפעה האנטיאוקסידנטית שלהם היא פי 3 מיין אדום ותה ירוק.

מחקר נוסף שנעשה מראה שזרעי רימונים יכולים למנוע הצטברות של שומן בשולי העורקים. מחקר שנעשה על עכברים הראה שלאחר שניתן להם תמצית זרעי רימונים הם הקטינו את ההצטברות הזאת ב30% .

מחקר זה מראה שיש להם פוטנציאל גבוהה ביותר למנוע הסתיידות עורקים. מחקר שנעשה ע"י בית הספר לרפואה ווסטרן רזרב בספטמבר 2005 פירסם שלזרעי רימונים יש פעולה אנטי דלקתית חזקה ביותר כנגד פרוטאין פרודלקתי

מחקרים רבים שנערכו ועדדין נערכים מראים על תוצאות טובות מאד בפעילותו כנגד כל סוגי הסרטן והמחלות הוירלית כגון איידס

פעילות רפואית

אנטיוירלי

אנטיסרטני

מסייע בהורדת כולסטרול וטריגלצרידים

מטפל באוסטוארטריטיס ע"י חסימת האינזים שמשתתף בתהליך

אנטידלקתי
מונע שחיקה של הסחוסים

עוזר לטיפול בסרטן הפרוסטטה ומאט את התפתחות התאים הסרטניים

מחקרים שנעשו מראים שהוא מדכא של גידולים בעור

אנטי אייג'ינג

סכרת

לחץ דם גבוה ומחלות לב ,שיפור זרימת דם, שיפוץ כלי דם

טוברקולוסיס



היסטוריה

הרימונים גדלים בעיקר באזור המזרח התיכון אך הם מקומיים באזור מאירן עד ההימליה. הרימונים היו מאז ומתמיד נחשבים כפרי שגורם לאריכות

חיים וכוח

הרימונים גדלים באזורים טרופיים. החלקים של הצמח שנמצאים בשימוש זה השורש, הגזע, הזרעים והפירות. מה שהכי פופולרי בשימוש זה הזרעים.

הרימון מופיע בתנ"ך כבר מימי קדם. תמונה של הפרי מופיעה על העמודים של מקדש המלך שלמה. הרימון מופיע גם בסיפורי המיטולוגיה היוונית.

באומנות הנוצרית הרימון הוא סמל של תקווה. בתרבות היוונית הוא מסמל מוות, פיריון וחיי נצח.

שוש קרח

שוש קירח Licorice

תיאור המוצר: שורש שוש קירח.

LICORICE ROOT

אוכלוסיית היעד: לכלל האוכלוסייה.

תפקידים: מונע דלקות, בריאות דרכי הנשימה, בריאות מערכת העיכול.

שוש קירח

Liquorice

Glycyrrhiza glabra



שוש קירח הוא צמח שגדל בכל מקום, מקורו באסיה. השימוש הראשוני שדווח היה במצריים במאה ה- 3 לפני הספירה. השימוש המסורתי בו התייחס בעיקר למערכת האנדוקרינית ולכבד. מיצרים ויוונים השתמשו בשוש קירח לטיפול בשיעול ומחלות דרכי הנשימה.

רכיבים פעילים: שוש קירח מכיל טריטרפנים (גליצריזין), פלבונואידים ואיזופלבונואידים, פוליסכרידים, שמנים אתריים, עמילנים, סוכרים וחומצות אמינו.

פעילות: אנטי דלקתית, אנטי ויראלית, אנטי הפטוטוקסית, אנטי ספזמוטית, משלשלת.

שימושים ותפקידים:

· זיהומים, דלקות, וירוסים.

· הרפס.

· קוליקות.

· שיעול.

· אסטמה.

· הפטיטיס.

· כאבי גרון.

· ברונכיטיס.

· כיבי מעיים.

· ראומטיזם.

· ארטריטיס.

· היפוגליקמיה.

· תופעות גיל המעבר.

· PMS.

· אלרגיות.

· דרמטיטיס ומחלות עור.

· תסמונת עייפות כרונית.

· AIDS.

· צרבות.

· רטינופתיה.

תופעות לוואי: מינון יתר של שוש קירח עלול לשבש מאזן המלחים בגוף. שוש קירח אינו מומלץ לסובלים מיתר לחץ דם, מחלות כליה או בזמן ההריון.

מחקרים:

·במחקר שנעשה בישראל נבדקה השפעתו של גליצריזין (שמקורו בשוש קירח) על היווצרות הפלאק בשיניים. ככל שהטיפול נמשך יותר זמן, כך יעילותו של גליצריזין הייתה גבוהה יותר והיה הבדל סטטיסטי בין האזורים שטופלו בו לבין אזורי ביקורת.

The anticariogenic activity of glycyrrhizin: preliminary clinical trials.

Steinberg D; Sgan-Cohen HD; Stabholz A; Pizanty S; Segal R; Sela MN

Isr J Dent Sci, 2(3):153-7 1989 Oct

· במחקר שנעשה על חולי הפטיטיס B שטופלו בשוש קירח במשך 12 חודשים נמצא עיכוב בהתקדמות המחלה. ההצלחה בטיפול הגיעה ל- 30-40%.

[Treatment of chronic hepatitis B. Part 2: Effect of glycyrrhizic acid on the course of illness]

Eisenburg J

Fortschr Med, 110(21):395-8 1992 Jul 30

· במאמר שפורסם ב- 1997 ב- Journal of the American Dietetic Association שוש קירח נזכר כאחד המקורות של פיט וכימיקלים בעלי השפעה אנטי סרטנית, מונעת מחלות לב וכלי דם ומחלת הסוכרת.

Phytochemicals: guardians of our health.
Journal of the American Dietetic Association1997 Oct;97(10 Suppl 2):S199-S204
Craig WJ

פשת-זרעי פשתןן

פשת-זרעי פשתןן Flax Seed Oil/וזרעי פשתן

תיאור המוצר: /זרעי פשתן שמן פשתן.
תפקידים: טיפול בדלקות, סינתזה של הורמונים, מאזן שומנים בגוף.
מינון מומלץ: 1 טבליה ליום עם האוכל.
שמן פשתן/זרעי פשתן
שמן פשתן - שמן המופק מגרעיני פשתן, המכיל חומצות שומן חיוניות: אלפא-לינולאית (מסוג אומגה 3) ולינולאית (אומגה 6).
פעילות: שמן פשתן הוא סובסטרט ליצירת הפרוסטגלנדינים, המשתתפים בתגובות גוף רבות: דלקת וכאב; הפרשות מריריות וצמיגותן של ההפרשות האלה; רפלקסים שונים בשרירים החלקים, במערכת העיכול, בלב; מאזן הנוזלים בגוף; תגובה אלרגית; תגובה עצבית; סינתזה של הורמונים (סטרואידים) וכו'.

תפקידים ושימושים:
הקלה על ארטריטיס.אפקט אנטי סרטני. הורדת רמות כולסטרול.
הורדת לחץ דם. בעיות עור: פסוריאזיס ואקזמה.טרשת נפוצה. סוכרת (עידוד הפרשת האינסולין). פרקורסור לייצור של טסטוסטרון.
הקלה על שיעול.

medicinal plants&natural cosmetics

לחצו כאן לחנות שלנו

 צימרים צימר לפי שעה צימרים לפי שעה אורחנים קידום אתרים   וילה  חדרים לפי שעות  וילה ©  All rights reserved 
 

צימרים לפי שעה בתל אביב

צימר לפי שעה

חדרים לפי שעה

צימרים לפי שעות

חדרים לפי שעה במרכז