הל-קרדמון-צמח מרפא

צמח מרפא- ההל

צמח מרפא- ההל תיאור הצמח: הל הוא צמח עשבוני רב-שנתי שגובהו 3-1.5 מטרים, בעל קנה-שורש אופקי, גבעוליו גבוהים עטופים נדן, ועליו דמויי אזמל מוארך. מבסיס הגבעולים עולים עמודי תפרחת, הנושאים פרחים קטנים שצבעם לבן או ירוק בהיר ושפתם מעוטרת בקווים כחולים, צהובים או ארגמניים. הפרי הלקט דמוי-ביצה, בעל דפנות דקות הוא מכיל 20-15 זרעים קטנים – מזוותים שצבעם חום-שחור והם ריחניים מאוד.
מקורות ופולקלור: כבר בימים קדומים היה ההל תבלין "עובר לסוחר". בספרי רפואה הודים עתיקים, מציינים שההל יפה לריפוי מחלות דרכי השתן ולהורדה במשקל.
במאה הראשונה לספירה ייבאה רומא כמויות אדירות של הל מהודו, שם הוא גדל בר. באותה תקופה המליץ אפיקיוס על ההל כתרופה המסייעת לעיכול למי שהפריזו באכילה. בארצות ערב, ובעיקר בערב-הסעודית, הל מקובל כתבלין פופולרי ביותר. כיבוד האורחים בקפה שבישלו בו הל מעיד על יחס מיוחד של המארח כלפי האורח.
אסף הרופא מרבה בשבחו של ההל ואומר עליו: "הוא מחזיק הבטון, אם יטיח על המצח, ירככהו, ואם ייחבש על השחין הקשה ירככהו ויועיל לחולי העיניים ולחולי המעיים."
רפואה עממית: יהודי תימן משתמשים בהל כתבלין לקפה, כמרכיב חשוב בתבלין לבשר ולמרק, המכונה בערבית חוואיג' וכן כצמח מרפא חשוב לטיפול בחוסר-תיאבון, להסדרת פעולת המעיים, למניעת בחילה והקאות ונגד אבנים בכליות. זרעי הל משמשים תרופה לטיפול בשיעול, בהפרשות ליחה ולריפוי שחפת. יהודי בבל ממליצים לאדם הסובל מאבנים בכליות, להרבות בתיבול מאכליו בהל. לטענתם ההל יעיל לטיפול בגיהוק, בגזים המצטברים בחלל הבטן, לעצירת דימום מהרחם ולחיזוק כח הגברא.

צמחי מרפא הל להשיג בחנות המפעל


 צימרים צימר לפי שעה צימרים לפי שעה אורחנים קידום אתרים   וילה  חדרים לפי שעות  וילה ©  All rights reserved 
 

צימרים לפי שעה בתל אביב

צימר לפי שעה

חדרים לפי שעה

צימרים לפי שעות

חדרים לפי שעה במרכז