*קוסמטיקה טבעית-
קוסמטיקה ירוקה
natural cosmetics

*צמחי מרפא הבושם:
medicinal plants

*לימודים,קורסים
וסדנאות.
כתובת:
קיבוץ כברי
ד.נ אושרת
25120
המייל שלנו:
mrphbosem@gmail.com‏

טל: 049952122
טלפקס:049952152
נייד: 0505211607

חדש באתר
 

דבקה זיפנית צמח מרפא

צמחי מרפא של א"י מרפאים את אנשי א"י

לחנות המקוונת שלנו לחצו על הלינק.

צמחי מרפא ע''ב דבקה זיפנית ניתן להזמין בשמן צמחי --9952122-04

דבקה זיפנית צמח מרפא

דבקה זיפנית צמח מרפא

שם בוטני: Galium aparine

שם עממי: Goosegrass / Cleavers / Sticky Willie


חלק בשימוש

נוף הצמח (כל מה שמעל לאדמה: גבעול, עלים, פרחים, פירות).

פעילויות

Diuretic - משתן
Aperient –.משלשל עדין
Astringent - מכווץ
Alterative - אלטרטיבי, מטהר, "מנקה דם"

Hepatic - מחזק כבד

Anti-inflammatory- אנטי-דלקתי



רקע

דבקה זיפנית היא עשב חד-שנתי המכוסה זיפים קטנים ונוקשים דמויי ווים הנאחזים ונדבקים לכל דבר הנקרה בדרכם. העלים ערוכים בטורים בני 7-6 סביב הגבעול ומסתיימים בחוד ארוך. הצמח גדל באירופה, אמריקה ואסיה, ניתן למצאו בכל רחבי הארץ והוא משמש למטרות רפואיות. הפריחה היא בחודשים מרץ-אפריל וערוכה בתפרחות מורכבות והפרי נראה כשני חצאי כדור הדבוקים זה לזה ומכוסים גם הם בשערות דמויות הווים.

הצמח משמש מאות שנים ברפואה העממית בעיקר בקרב תושבי אנגליה. במרכז אירופה ובארצות הבלקן משתמשים בצמח לטיפול בבעיות עור ולניקוי העור.

שימושים רפואיים

בלוטות לימפה מוגדלות
Dysuria - כאב בזמן מתן שתן.

דלקת וזיהומים בשלפוחית ודרכי השתן, אבנים בכליות, אצירת שתן.

טוב לדלקת בבלוטות הלימפה.

לשימוש במחלות עור:

פסוריאזיס, אקזמה ופריחות.

התוויות נגד

אין

שמן צמחי דבקה זיפנית

רכיבים מוכרים בשמן הצמחי -דבקה זיפנית:

Red dye including galiosin, iridoid glycosides, coumarins, gallotanic acid, tannins, citric acid.


צמחי מרפא הגליום-דבקה זיפנית הוא צמח הידוע בשימוש ברחבי העולם לבעיות מטבוליות שונות, בעיקר למטרות הגברת מתן שתן, לצרכי ניקוז לימפטי ועוד. הצמח גדל בר בישראל ובנוסף יעיל לשימוש (מניסיוננו) במגוון מצבים, כצמח העוזר באיחוי רקמות ריריות בגוף. הצורה היעילה ביותר לשימוש, היא המיץ הטרי שנסחט מכל החלק העלי של הצמח בעונת האביב – בדומה למיץ עשב חיטה. הגליום הוא צמח יעיל לטיפול במספר מישורים, צמח זורם ורך בעל אנרגיית מים אופיינית, אך הוא עושה את פעולתו בעדינות, (אינו צמח דומיננטי באופיו) ובאופן בטוח.


פעילות רפואית של השמן הצמחי:

משתן.
אנטי דלקתי.
מטהר ומגביר זרימת נוזלי הלימפה (alterative)
מכווץ עדין.
עוזר באיחוי רקמות ריריות.

שימושים רפואיים:

השמן הצמחי עוזר באיחוי רקמות ריריות אשר איתם הוא בא במגע, ברקמות מודלקות ורגישות – יעיל לדלקות בחלל הפה, הושט, לצרבות, במיוחד לאחר פגיעה של תרופות או חומרים אחרים. עבודה אנטי דלקתית של הרגעה ואיחוי האזור הפגוע, יחד עם כיווץ עדין בשטח הפנים של הרקמה הפגועה. למטרות אלו מומלץ להשתמש במיץ הטרי של הצמח.
מסייע בריפוי דלקות במע' העיכול בקיבה ובתריסריון, עם אינדיקציה לעצירות היוצרת עודף טוקסיניות ועומס מטבולי כללי.
בשימוש חיצוני יעיל לכוויות ודלקות עיניים בקומפרס (גם חליטה של הצמח היבש).
צמח לימפטי יעיל – בעיקר במצבי עומס מטבולי וגודש דלקתי המתבטא בעור. טוב לשימוש גם במצבים אקוטיים וגם כרוניים של אטופיק דרמטיטיס, פסוריאזיס ואקנה.
באקנה - הצמח יעיל גם לטיפול חיצוני של איחוי וניקוי עדין. ניתן להשתמש במיצוי להכנת קרם, או שימוש במיץ הטרי לניקוי מקומי. (עדיף)
השמן הצמחי מתאים במיוחד כחלק מתהליך דטוקסיפיקציה או "ניקוי אביב", כאשר אז ניתן להשתמש במיץ הטרי בשיא עונתו, ניתן גם להשתמש בחליטה או מיצויים אחרים של הצמח, כפי שיובאו בהמשך.
מסייע בטיפול בדלקות בדרכי השתן, בהיותו צמח משתן ובנוסף מסייע לאיחוי הרקמות הפגועות. מתאים גם לטיפול (כחלק מפורמולה) באבנים בכליות.
ניתן להשתמש בשמן הצמחי גם בזמן ההיריון.
להנעת נוזלי הלימפה:
למע' העיכול ודלקות ושט:

 צימרים צימר צימרים לפי שעה צימר קידום אתרים   וילה  חדרים לפי שעות  וילה ©  All rights reserved -צימרים
 

צימרים לפי שעה בתל אביב

צימר לפי שעה

חדרים לפי שעה

צימרים לפי שעות

חדרים לפי שעה במרכז

וילות