*קוסמטיקה טבעית-
קוסמטיקה ירוקה
natural cosmetics

*צמחי מרפא הבושם:
medicinal plants

*לימודים,קורסים
וסדנאות.
כתובת:
קיבוץ כברי
ד.נ אושרת
25120
המייל שלנו:
mrphbosem@gmail.com‏

טל: 049952122
טלפקס:049952152
נייד: 0505211607

חדש באתר
 

מושק- MUSK

מושק MUSK

מושק MUSK

לטיפול בבעיות עור,פצעים מוגלתיים. בכאבי ראש ועיניים. בטחורים ובחסימות בדרכי השתן. מחזק איברים פנימיים ולב. מחזק חושיים. מעכב זקנה.
מחזק ומעורר כוח גברא.


המושק הינו עתיק יומין בתור בושם. סממן קטורת וחומר מרפא הוא נזכר במסכת ברבות( בבלי.
מג ע"א). מופק מאיבר הרבייה של האיילים, חושני מאוד, והאגדה מספרת שמלכים במדינות המזרח משחו את גופם בשמן זה ובשל כך נשים רבות נפלו בקסמם (סממני המרפא המסורתיים בא"י , אפרים לב וזהר עמיר)
שמן המושק הינו מרכיב חשוב בתרופות עממיות רבות ,ובעיקר בקוסמטיקה הטבעית.
שמן המושק נרקח במרפא הבושם באופן ייחודי והינו מהמשובחים ביותר בריחו ואיכותו .

המושק -פולקלור

המושק הינו חומר רפואה, בושם ומאגיה, שמקורו בבלוטות של איל המושק.
המצוי במרכז אסיה (הימאליה וטיבט). משקל הבלוטה מגיע מ30 עד 50 גרם, והיא מלאה בנוזל בעיקר בעונת היחום. צבעו של החומר
הגולמי הינו חום ככה, אך עם הזמן הוא מתחמצן והופך לשחור. החומר משווק במצב נוזלי או
או מוצק. ראוי לציין למרות הטבח שהיה כדי להשיג את החומר היקר הזה, אין צורך להרוג
את בעל החיים, והיום חוות של איילי המושק משבקות את הבושם בלי פגיעה בבעל החיים,
ולמרות זאת, עדיין החומר לא ניתן ליצור המוני, ולכן חברות התרופות משתמשות בתחליפים.
בזמנו הייתה מלחמה בין החברות לבשמים, למי יצור תחליף למושק ראשון. הזוכה הייתה קוקו
שאנל, עם יצירתה המפורסמת :"שאנל חמש".

מין: זכרי (לא היה ברור?)
כוכב: ירח
יסוד: מים

המושק משמש כיצוג לאל, בתרבויות העתיקות, הצייד ביער המחפש אחר ריחו שלו.
הניחוח מסמל און וכוח, וניתן להשתמש בו בזמנים של חולשה. כמובן שהשימוש
המסורתי הוא כאפרודיזאק, מעורר תשוקה, והוא מרכיב באין סוף מתכונים, מסוף
ימי הביניים ותחילת תקופת הראנסאנס. שיקוי אהבה שנועד לאישה, לא יהיה שלם
בלי המושק, והסיבה הנוספת שאני מפרסם את החומר הספציפי הזה פה היא, שבמשך
אלפי שנים, ממצרים העתיקה ועד ימינו, הנוודים של המדבר הכינו ממנו תרופה
לכאב ראש, ולכן ניתן להשיג את המושק בכל חנות רפואה מסורתית, עבור כמה שקלים.
חומר בעל עוצמה, ואין להשתמש בו בקלות ראש.

השבטים הבדואים לא שכחו את שכחו את כוחו של המושק, ועד היום הוא משמש כתרופה
ל"עין הרע".

רפואה:
המושק הינו מרכיב חשוב ביותר בתכשיר כנגד כאבי ראש. הוא משמש להורדת
לחץ דם, ורמת הסוכר בדם. חלק משתמשים בו כמחטא. מקורות קדומים יותר
מתארים אותו כ"שומר נעורים" וכמרפא לבעיות ראש כמו קרחות, ראש מוגדל
אצל תינוקות ושאר אגדות.
להזמנת המושק הטבעי:
04-9952122-מח' הזמנות

medicinal plants&natural cosmetics


 צימרים צימר צימרים לפי שעה צימר קידום אתרים   וילה  חדרים לפי שעות  וילה ©  All rights reserved -צימרים
 

צימרים לפי שעה בתל אביב

צימר לפי שעה

חדרים לפי שעה

צימרים לפי שעות

חדרים לפי שעה במרכז

וילות